Oplossing eindelijk gevonden: 'Genk neemt na zeven jaar afscheid van mislukkeling'

Oplossing eindelijk gevonden: 'Genk neemt na zeven jaar afscheid van mislukkeling'
Vrijdag 12 juli 2024 - 18:00   I   door Redactie

KRC Genk heeft Adnane Abid verloren aan tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen, dat melden de officiële kanalen van de club van trainer Stijn Stijnen. Abid is een twintigjarige rechtsbuiten, die twee caps telt voor de U19 van België. Patro neemt hem gratis over.

Abid stroomde in 2017 door vanuit de jeugd van Eupen naar de jeugd van Genk. Daar werd hij in 2022 voor het eerst opgenomen in de selectie van de A-ploeg, maar tot een debuut kwam het nooit. Zeven jaar later maakt hij de overstap naar Patro Eisden, waar Stijn Stijnen erg tevreden is met zijn komst.

“Adnane is een technische speler die het in zich heeft om beslissend te zijn. Hij krijgt bij ons de kans om zich te bewijzen”, klinkt het bij de ex-doelman van Club Brugge. Stijnen wist de twintigjarige aanvaller voor twee seizoenen vast te leggen, met daarbij een optie op nog een seizoen.

Zoals gezegd wist Abid nooit zijn debuut te maken voor Genk. De rechtsbuiten moest vorig seizoen tevreden zijn met negen basisplaatsen uit in totaal negentien wedstrijden in de Challenger Pro League. Met één goal en één assist wist hij er niet meteen zijn stempel te drukken. 

Poll: Kan Abid bij Patro Eisden wel doorbreken?

TAGS  I  Genk  I  Patro Eisden  I  Stijn Stijnen  I  Adnane Abid

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024