De schaamte voorbij: Zware ontgoocheling voor Tedesco en de Rode Duivels

De schaamte voorbij: Zware ontgoocheling voor Tedesco en de Rode Duivels
Vrijdag 12 juli 2024 - 11:00   I   door Redactie

De Rode Duivels geldden lange tijd consistent als een van de outsiders, zo niet favorieten, om de voorbijgaande landentoernooien te winnen. In 2018 waren ze er erg dicht bij door derde te eindigen op het WK in Rusland. De laatste jaren ging het steeds minder.

Dat is nu ook te voelen in de wereldranking van de FIFA. Doordat de Rode Duivels er een erg teleurstellend EK op hebben zitten, een toernooi waarin het in de achtste finale onderuit ging tegen Frankrijk, valt het nu uit de top vijf van de FIFA World Rankings.

De resultaten mogen dan nog niet officieel bekendgemaakt zijn, wel kan er met een kleine berekening al uitgemaakt worden waar België binnenkort zal plaatsnemen op de ranglijst. Waar ze nu nog op een derde stek vertoeven, zullen de Rode Duivels nu naar de zesde plaats zakken.

Onder meer Spanje, dat in de finale staat van het Europees kampioenschap, zal in de stand over België springen. Ook England lijkt op te schuiven aangezien zij in de finale staan tegen Spanje. Beide landen zullen zondag uitmaken wie van hen het hoogst zal eindigen in de ranking.

Poll: Verdienen de Rode Duivels het om uit de top vijf te zakken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  EK  I  Spanje  I  Engeland

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024