Sabine Hagedoren krijgt een storm van kritiek over zich heen

Sabine Hagedoren krijgt een storm van kritiek over zich heen
Donderdag 11 juli 2024 - 12:30   I   door Redactie

De EK-uitzendingen van de VRT vallen dit jaar toch echt niet in de smaak. Nu was er tijdens de rust van Spanje-Frankrijk plots een weerbericht van Sabine Hagedoren, die dan ook nog eens weer bracht dat al gepasseerd was.

“Half Vlaanderen is al weggewaaid en Sabine waarschuwt dat er een onweer aan zit te komen", klonk het erg hard op sociale media. Het was alsof Sabine nog niet gehoord had van het onweer dat al door Vlaanderen geraasd was. Het probleem was echter dat de opnames van dat weerbericht nog voor de avond dateerden.

De VRT heeft bij Het Laatste Nieuws intussen gereageerd. Het gaat om een “ongelukkige samenloop van omstandigheden”. “Het weerbericht wordt tijdens de rust van de wedstrijd ingepland zodat VRT NWS en Sporza optimaal de tijd kunnen gebruiken voor het VRT NWS Journaal enerzijds en de voorbeschouwing van de voetbalmatch anderzijds. Ons weerbericht werd in de namiddag opgenomen, nog voor het hevige onweer over Vlaanderen trok en de schade nog niet gekend was. Die versie leek daarom tegen de uitzending al gedateerd.”

Hagedoren kon er zelf uiteraard niets aan doen. Er was echter ook veel kritiek op sociale media waarom er een weerbericht moest komen tijdens zo'n belangrijke voetbalwedstrijd. Allemaal zaken bij de VRT om intern eens over na te denken.

TAGS  I  Sabine Hagedoren

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024