Aanwinst Club Brugge laat in zijn ziel kijken: "Dat heb ik geleerd"

Aanwinst Club Brugge laat in zijn ziel kijken:
Woensdag 10 juli 2024 - 18:00   I   door Redactie

Club Brugge kondigde onlangs de komst van Christos Tzolis aan. De Griek tekende een contract van vier jaar bij de club. Ondanks dat hij een marktwaarde heeft van tien miljoen euro, wist Club de linksbuiten voor 6.5 miljoen binnen te halen. Hij komt over van Düsseldorf.

Drie jaar geleden kon hij ook al naar Brugge, Tzolis vertelt bij Het Nieuwsblad waarom hij toen niet naar België verhuisde: “Ik zou naar Club gaan, maar PAOK kreeg toen een hoger bod binnen van Norwich: 11 miljoen euro. De beslissing lag toen eigenlijk niet meer in mijn handen."

Zijn periode bij de Engelse club liep echter niet van een leien dak: “Na zeven wedstrijden werd Daniel Farke, de coach die mij wou, ontslagen. Dean Smith kwam in de plaats en had een totaal andere structuur voor ogen”, getuigt de Griek over zijn mislukte passage in Engeland.

Dat zorgde voor onder meer een uitleenbeurt aan FC Twente, maar ook daar kende hij niet veel succes. Hij liep er namelijk een zware knieblessure op. “Van kleins af aan zag ik enkel de mooie kant van voetbal", vertelt hij. "Toptalent bij PAOK, altijd spelen, veel goals maken: alles was positief. Ik heb geleerd dat voetbal ook lelijk kan zijn", sluit hij af.

Poll: Denk jij dat de Griek zijn carrière opnieuw kan lanceren bij Club?

TAGS  I  Club Brugge  I  Christos Tzolis

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024