'Bart Verhaeghe en Club Brugge leggen bom onder Jupiler Pro League'

'Bart Verhaeghe en Club Brugge leggen bom onder Jupiler Pro League'
Dinsdag 04 juni 2024 - 20:00   I   door Redactie

In februari bedachten de acht grootste clubs van België een unaniem voorstel voor competitiehervorming. Vier maanden later is de eenheid bij de G8 verdwenen en is de langverwachte stemming uitgesteld tot 20 juni.

Dit uitstel zorgt voor onvrede, vooral bij Club Brugge, dat overweegt om zijn tv-rechten individueel te verkopen. Het voorgestelde format omvat zestien clubs, een play-off 1 met vier teams zonder puntenhalvering, een play-off 2 in knock-out-systeem, en twee rechtstreekse degradanten.

Onvrede

Er groeide echter verdeeldheid groeide tussen clubs als Club Brugge, Anderlecht, en Antwerp enerzijds, en AA Gent, Genk, Union, Charleroi, en Standard anderzijds. De huidige situatie vereist een tweederdemeerderheid om hervormingen door te voeren.

Als er op 20 juni geen akkoord wordt bereikt, blijft het huidige format gehandhaafd. Club Brugge heeft duidelijk gemaakt dat zonder een minder drukke kalender, het serieus zal overwegen zijn tv-rechten individueel te verkopen, wat de collectieve onderhandelingspositie van de Pro League kan verzwakken.

Poll: Terecht dat Club Brugge hiermee dreigt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bart Verhaeghe

vrijdag 26 juli 2024

donderdag 25 juli 2024

woensdag 24 juli 2024