'Bondscoach Tedesco erg ontevreden bij Rode Duivels in aanloop naar EK'

'Bondscoach Tedesco erg ontevreden bij Rode Duivels in aanloop naar EK'
Maandag 20 november 2023 - 17:00   I   door Redactie

De Rode Duivels sloten hun kwalificatiecampagne voor EURO 2024 af met een indrukwekkende 5-0 overwinning op Azerbeidzjan. Nu richt de nationale ploeg zich op het eindtoernooi in Duitsland, dat in juni begint. De loting op 2 december in Hamburg zal bepalen tegen wie België het opneemt.

Bondscoach Domenico Tedesco heeft tot het toernooi ongeveer zes maanden om de laatste voorbereidingen te treffen. Ondanks zijn voorkeur om geen oefenwedstrijden in juni te spelen, staat er een druk schema op de planning. België speelt op 26 maart tegen Engeland op Wembley, en er wordt gezocht naar een tweede tegenstander voor de interlandbreak in maart.

In juni, vlak voor het EK, staan nog twee oefenwedstrijden gepland, wat voor enige onvrede bij Tedesco zorgt. Hij had deze periode liever besteed aan tactische trainingen. Echter, UEFA-regels verplichten de deelnemende teams tot het spelen van twee oefenmatchen. Ook de voetbalbond dringt aan op minstens één uitzwaaiwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Tedesco zal nu deze wedstrijden moeten gebruiken om tactische aanpassingen te testen en te verfijnen.

Poll: Begrijp je Tedesco?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023