Geel verlaat Croky Cup met opgeheven hoofd: "We kenden een mooie bekercampagne"

Geel verlaat Croky Cup met opgeheven hoofd:
Zaterdag 24 augustus 2024 - 09:15   I   door Redactie

ASV Geel verloor vrijdagavond met 2-1 op het veld van RFC Meux en ligt uit de Croky Cup. "In de slotminuut kregen we zelf nog een grote kans op de 1-2, maar uiteindelijk worden we koud op de counter gepakt", zag doelman Oussayd Belkouch.

Geel-Trainer Tom Schipper kon voor de bekerwedstrijd in de 5de ronde van de Croky Cup tegen RFC Meux niet rekenen op de geschorsten Raf Hannes en Toon Opdekamp en de geblesseerden Ilias Van Roy en Marijn Convents. Hierdoor startten Matisse Neuts en Seppe in de basis.

Winning goal in slotseconden

Op het kwartier opende verdediger Cyril Van Hyfte de score. Hij torende boven alles en iedereen uit en kopte de 1-0 binnen. Een kwartier voor tijd kwamen De Zotten langszij via Thijs Van Pol, die zijn vierde van de bekercampagne binnenpompte. Geel ging door het elan en scoorde in de slotseconde bijna het winnende doelpunt, maar een kleine aarzeling zorgde ervoor dat de thuisploeg nog een laatste keer kon uitbreken. Corentin Marion trapte Meux naar de zesde ronde van de Croky Cup.

Duels

"Ik was niet tevreden over ons eerste half uur", keek Geel-trainer Tom Schipper terug. "Het was veel te plat. Het was precies of er een powerploeg tegenover een team met jonkies stond. We stonden niet goed, gingen de duels niet aan. Daarna herpakten we ons, gingen meer en meer duwen en wonnen duels. Het laatste kwartier van de eerste helft waren we zeker de evenknie. In de tweede helft hadden we alles onder controle. Alleen creëerden we vooraan iets te weinig kansen. We voetbalden te stereotiep en deden te weinig met de ruimtes die er lagen. Dat is een werkpunt. Dat weten we."

Geel knokte zich in de tweede helft langszij en had nog hoop op de kwalificatie voor ronde zes. "Na een achterstand kwamen we opnieuw in de wedstrijd", wist Schipper. "Op een bepaald moment dachten we dat we verlengingen moesten zien te halen, maar een minuut voor het einde kregen we zelf een geweldige kans. We speelden het slecht uit en Meux strafte het op de counter af."

Mooie bekercampagne

Nadat de eerste teleurstelling was doorgespoeld, werd met trots teruggekeken op de Geelse bekercampagne waarin achtereenvolgens Huldenberg, Crossing Schaarbeek en Wezel Sport uitgeschakeld werd. Het Naamse Meux was net te sterk. "Buiten de uitschuiver bij THES Sport waar we op een kwartier tijd vier goals pakten, kenden we een goede voorbereiding én een mooie bekercampagne", verzekerde doelman Oussayd Belkouch. "Mentaal voelt deze uitschakeling even zwaar aan, maar we hebben meegevoetbald tegen dit team." "We hebben kwaliteiten, maar we zijn nog niet waar we moeten zijn", vulde Schipper aan.

Verbroedering lijkt klaar te zijn om volgende zondag (15u) de competitie in 3de amateur B te openen tegen Londerzeel. "Raf Hannes en Toon Opdekamp waren nu geschorst en Ilias Van Roy, Sebastiaan Vanderlyde en Marijn Convents moesten we wegens blessures missen", vertelde Schipper. "Jongeren zoals Matisse Neuts, Berkant Kayahan en Dries Heylen speelden goed mee. Dat stemt mij positief."

Pijnvrij

Ook voor doelman Belkouch leek de knieblessure voorbij. "Ik heb geen pijn meer aan de knie. Bij momenten is er nog een gevoel van instabiliteit, maar dat is een kwestie van er in te komen. Vooral al lopend op een bal trappen of met links trappen, voelt instabiel. Pijn doet het niet. Misschien zit het gewoon in mijn hoofd."

Supporters

Vanavond organiseren de Geelse spelers een barbecue ten voordele van de club. Zo'n 250 supporters hebben ingeschreven. "Ook in Meux waren de supporters talrijk aanwezig", besloot Schipper. "Dat was schitterend. Anderhalf uur lang stonden ze achter het team. Ze moesten er een lange busreis voor afleggen. De supporters staan achter ons en zaterdag gaan we samen met hen een mooie avond beleven."

RFC MEUX: Paulus - Van Hyfte, Boreux, Sleeuwaert - Rouffignon, Renzulli, Palate,  Adam, Gaux - Kinif, Marion.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch - D'Hondt, Joosten, Baerts, Quintiens - Ventôse, Hoebregs, Neuts, Oilil - Maesen, Van Pol.
VERVANGINGEN: 46' Van Hyfte door Gauchet, 68' Oilil en Neuts door Heylen en Kayahan, 71' Kinif door Lotte, 83' D'Hondt door N'Zo, 83' Palate door Hanneuse, 90+3' Marion door Baudoin.
DOELPUNTEN: 15' Van Hyfte 1-0, 77' Van Pol 1-1, 90+1' Marion 2-1.
GELE KAARTEN: 49' Hoebregs (fout op Gaux), 64' Kinif (fout op Belkouch), 71' Palate (fout op Kayahan).
SCHEIDSRECHTER: Ibrahim Afifi.
TOESCHOUWERS: 300.

Poll: Wie is de Geelse speler van de voorbereiding?

TAGS  I  ASV Geel  I  Tom Schipper  I  Oussayd Belkouch

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024