Marc Coucke kan het niet geloven: "Meen je dat echt? Het is gewoon verschrikkelijk!"

Marc Coucke kan het niet geloven:
Woensdag 11 september 2024 - 23:00   I   door Redactie

Marc Coucke, de steenrijke eigenaar van Anderlecht, is absoluut geen fan van een vermogensbelasting. Dat laat hij in in Humo heel duidelijk merken.

"De taart moet correct worden verdeeld, daar ben ik het volledig mee eens, en natuurlijk wil ik daaraan bijdragen. Mensen die ziek zijn, die pech hebben in het leven, die met een beperking te kampen hebben… We mogen hen niet aan hun lot overlaten. Maar we mogen niet enkel focussen op hoe we de taart verdelen, we moeten in de eerste plaats een zo groot mogelijke taart bakken. Want hoe groter de taart, hoe meer er te verdelen is", aldus Coucke.

"In dat opzicht is een vermogensbelasting een verschrikkelijk idee. Dat is vermogen kapotmaken. Dan heb je een huis gekocht en komt de overheid elk jaar zeggen: hallo, we komen een paar bakstenen uit uw muur kappen. Tak-taktak, daar zijn we weer", klinkt het bij Coucke. 

Coucke krijgt van Humo de vraag of hij een vermogensbelasting van twee procent zou voelen. "Meen je dat nu? Meen je dat echt?", reageert hij. "Met Alychlo investeren we in 43 bedrijven, we geven werk aan zo’n 50.000 mensen. Daarmee draag ik jaarlijks zo’n 50 miljoen euro bij aan de Belgische overheid. Wat moet ik doen om die 2 procent vermogenstaks te betalen? Dan moet ik elk jaar één bedrijf verkopen. Wat denk je dat dát de overheid gaat kosten? Op die manier zal het licht in dit land langzaam uitgaan."

TAGS  I  Marc Coucke

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024