Strijdend Geel gaat pas in blessuretijd ten onder in Croky Cup

Vrijdag 23 augustus 2024 - 22:47   I   door Redactie

ASV Geel heeft de 5de ronde van de Croky Cup niet overleefd. Het verloor in blessuretijd met 2-1 van RFC Meux uit 2de amateur.

Geel-Trainer Tom Schipper kon voor de bekerwedstrijd van de 5de ronde van de Croky Cup tegen RFC Meux niet rekenen op Raf Hannes en Toon Opdekamp. Beide spelers waren geschorst. In hun plaats startten Matisse Neuts en Seppe Maesen. In de openingsfase tastten beide ploegen elkaar af. Het leverde geen kansen op.

Hoekschop

De eerste kans voor de thuisploeg was meteen prijs. Verdediger Cyril Van Hyfte torende bij een hoekschop boven alles en iedereen uit en kopte de 1-0 binnen. Geel reageerde via Quintiens, die zich op links doorzette in de zestien van Meux. Zijn voorzet werd afgeblokt. In de herneming trapte de linkerflankverdediger op doel, maar doelman Paulus pakte.

Net voor rust kreeg Meux nog een kans. Marion werd diep gestuurd, maar zijn schot kon Geel-doelman Oussayd Belkouch niet verontrusten. Geel was voetbaltechnisch de evenknie met Meux. Vooral op het middenveld werd stevig strijd geleverd. Beide teams gingen met een 1-0-ruststand de kleedkamers in.

Kruising

Na de pauze was de eerste kans voor de ploeg uit de provincie Namen. Marion trapte een vrije trap nipt over, maar Belkouch was bij de pinken. Even over het uur trapte Gauchet een afvallende bal in het zijnet. Geel probeerde wel naar het doel van Meux op te rukken, maar de enkele kansen waren voor de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd behoedde de Geelse doelman zijn team voor de 2-0-achterstand. Na een warrige fase voor doel belandde de bal voor de voeten van invaller Lotte. Die had iets geniaals in gedachte, maar Belkouch ranselde het leer uit de kruising.

Gelijkmaker

De Zotten bleven zoeken naar de gelijkmaker en werden voor hun strijd en inzet beloond. Minder dan een kwartier van het einde gooide Maesen de bal naar de tweede paal waar Thijs Van Pol de bezoekers op 1-1 bracht, het vierde doelpunt voor de Geelse spits in deze bekercampagne. Met nog tien minuten te gaan, toonde Geel meer drang om voor de volle buit te gaan. Ventôse probeerde na een counter, maar doelman Paulus pakte.

Uitschakeling in blessuretijd

In de slotseconden kreeg Geel nog een ultieme kans op de counter, maar de aanval werd weggekopt. De bal leek voor N'Zo maar door een misverstand met één van zijn collega's ging Meux met de bal aan de haal en was dodelijk efficiënt. Corentin Marion werd alleen voor doelman Belkouch vrijgespeeld en de aanvaller liet de kans niet liggen en schoot Meux in extremis naar de 6de ronde van de Croky Cup: 2-1.

Geel schakelde achtereenvolgens Huldenberg, Crossing Schaarbeek en Wezel Sport uit, maar het Naamse Meux was net te sterk. Zij nemen het in het weekend van 6 tot en met 8 september in de 6de ronde van de Croky Cup op tegen de winnaar tussen Entente Acren Lessines en Lyra-Lierse Berlaar, die zondag om 16 uur nog spelen. Volgende zondag (15u) opent Geel de competitie in 3de amateur B op verplaatsing bij Londerzeel.

RFC MEUX: Paulus - Van Hyfte, Boreux, Sleeuwaert - Rouffignon, Renzulli, Palate,  Adam, Gaux - Kinif, Marion.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch - D'Hondt, Joosten, Baerts, Quintiens - Ventôse, Hoebregs, Neuts, Oilil - Maesen, Van Pol.
VERVANGINGEN: 46' Van Hyfte door Gauchet, 68' Oilil en Neuts door Heylen en Kayahan, 71' Kinif door Lotte, 83' D'Hondt door N'Zo, 83' Palate door Hanneuse, 90+3' Marion door Baudoin.
DOELPUNTEN: 15' Van Hyfte 1-0, 77' Van Pol 1-1, 90+1' Marion 2-1.
GELE KAARTEN: 49' Hoebregs (fout op Gaux), 64' Kinif (fout op Belkouch), 71' Palate (fout op Kayahan), 90' Lotte en Boreux (protest).
SCHEIDSRECHTER: Ibrahim Afifi.