Marc Degryse heeft het helemaal gehad met Thibaut Courtois

Marc Degryse heeft het helemaal gehad met Thibaut Courtois
Vrijdag 23 augustus 2024 - 22:00   I   door Redactie

Marc Degryse is streng voor Thibaut Courtois. De doelman kondigde aan dat hij niet meer zal spelen onder bondscoach Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. Degryse vindt dit echt niet kunnen.

"De manier waarop Courtois communiceert, is wel opvallend. Hij neemt geen afscheid van de nationale ploeg, hij wil gewoon niet onder Tedesco spelen. Het op die manier verwoorden, is wel verregaand", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Eigenlijk zegt hij: ‘Het is de coach of ik.’ Dat doe je niet, vind ik. Een coach is nog altijd de baas. Hij mag de lijnen uitzetten, en daar moet je je als speler toch aan aanpassen. Zelfs als je de beste van de wereld bent. Bovendien: wat moet zo’n Koen Casteels ondertussen denken? Als er een nieuwe trainer komt, moet iedereen wijken voor de terugkomst van Courtois?”, klinkt het.

"Het is ook een pijnlijk precedent", gaat Degryse voort. "In de geschiedenis van het Belgisch voetbal is het nog niet gebeurd dat zo’n belangrijke speler expliciet zegt dat hij niet met een bondscoach wil samenwerken. Er was wel Marc Wilmots, die in 1994 zei dat hij niet meer onder Paul Van Himst zou voetballen na de naturalisatie van Josip Weber. Maar dat was toch anders - Wilmots was een bankzitter bij de Rode Duivels, Courtois is wereldtop.”

Poll: Heeft Degryse gelijk?

TAGS  I  Marc Degryse  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024