'Enorm zware straf voor Antwerp na wangedrag op Club Brugge'

'Enorm zware straf voor Antwerp na wangedrag op Club Brugge'
Zondag 18 augustus 2024 - 20:00   I   door Redactie

Antwerp moet een loodzware straf vrezen na wangedrag van de eigen fans tegen Club Brugge. Ze gooiden met een vuurpijlen op het veld en dat gaat een staartje krijgen.

Een controversiële beslissing van scheidsrechter Lothar D'hondt, die Denis Odoi zijn tweede gele kaart gaf voor een, volgens sommigen, lichte overtreding op Nilsson. De rode kaart was voor Odoi extra pijnlijk, aangezien het gebeurde tegen zijn voormalige club.

De beslissing leidde tot grote onvrede onder de bezoekende supporters. Helaas sloegen enkele individuen door in hun woede en gooiden zij aangestoken vuurpijlen richting Nilsson, waarbij één vuurpijl slechts op een meter van zijn hoofd landde. Gelukkig raakte de Zweedse spits niet gewond.

Scheidsrechter D'hondt legde de wedstrijd kort stil om via de speakers een waarschuwing uit te laten gaan, waarna de rust enigszins terugkeerde en de wedstrijd zonder verdere incidenten kon worden hervat. Achteraf bleek echter dat de situatie ernstiger was dan gedacht. Volgens Het Laatste Nieuws belandden er ook vuurpijlen in het vak van de Club Brugge-supporters, waarbij minstens twee fans verwondingen opliepen.

Het kan zijn dat Club Brugge nu flink gestraft zal worden. Alles hangt af van wat D'hondt in zijn officiële scheidsrechtersrapport zal schrijven. Als daaruit blijkt dat D'hondt de wedstrijd officieel heeft stilgelegd, riskeert Antwerp een straf van drie wedstrijden achter gesloten deuren.

Poll: Vind jij 3 speeldagen zonder fans een goeie straf?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024