VRT ligt keihard onder vuur: "Gewoon geen empathie!"

VRT ligt keihard onder vuur:
Donderdag 01 augustus 2024 - 14:00   I   door Redactie

Het mocht niet zijn voor Matthias Casse op de Olympische Spelen. De 27-jarige judoka verloor in de golden score zijn kamp om de bronzen medaille door een beenveeg van de Zuid-Koreaan Lee, waardoor hij als vijfde eindigde. Na zijn nederlaag moest een zichtbaar aangeslagen Casse minutenlang vragen beantwoorden bij Sporza, wat niet bij iedereen in de smaak viel. Sporza ligt behoorlijk onder vuur.

Casse, die naar Parijs was afgereisd met gouden ambities, was zwaar teleurgesteld. "Ik heb nu nog niets te zeggen, ik kom straks terug," sprak hij aanvankelijk, terwijl hij de interviewzone snel verliet. Enkele minuten later verscheen hij toch voor de camera van Sporza, maar de vragen bleven komen, ondanks zijn duidelijke ongemak.

Op sociale media barstte de kritiek los. "Als journalist mag je wel wat meer empathie tonen," schreef een volger op het Instagramkanaal van Sporza. "Laat die lieve gast effe met rust," reageerde een ander. Op TikTok klonken vergelijkbare geluiden: "De journalist in kwestie voelt echt totaal niet aan dat hij Matthias Casse gewoon moet laten gaan."

@sporza Een diep teleurgestelde Matthias Casse na zijn vijfde plaats. #paris2024 ♬ origineel geluid - Sporza

TAGS  I  Matthias Casse

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024