Oorlog op AA Gent: Hein Vanhaezebrouck haalt uit naar voorzitter Ivan De Witte

Oorlog op AA Gent: Hein Vanhaezebrouck haalt uit naar voorzitter Ivan De Witte
Zondag 16 oktober 2022 - 19:41   I   door Redactie

AA Gent won zondagmiddag met 3-0 van KV Mechelen, maar dat was dan ook het enige positieve.

Want na de wedstrijd bleek dat het goed scheef zit bij de Buffalo's. Niet in het minst tussen trainer en voorzitter. Hein Vanhaezebrouck trok tijdens zijn persconferentie immers fel van leer tegen Ivan De Witte.

Die laatste had vrijdag aan de alarmbel getrokken. Het geduld van de voorzitter na de slechte resultaten was op en hij wees zowel de spelers als zijn trainer publiekelijk met de vinger. Daarbij had hij het onder meer over het spelsysteem.

En dat is bij Vanhaezebrouck in bijzonder slechte aarde gevallen. "Of zijn woorden effect hadden? Ik hoop het voor de voorzitter, hè", kon Het Nieuwsblad noteren. Om vervolgens te stellen dat er bij hem helemaal geen sprake is van opluchting na de zege.

Miserie

"Kijk, ik ben twee keer naar Gent gekomen om ze uit de miserie te halen. Twee keer. Als zij vinden dat ik niet de man ben om dat te doen in de toekomst, oké, geen probleem." HVH vond de woorden van De Witte dus duidelijk een brug te ver. Zeker wat het systeem betreft.

"Als je spreekt over systeem en manier van voetballen, dan ga ik ervan uit dat je een kenner moet zijn. Om tegen mij te spreken over systemen, in het publiek, dan moet je een kenner zijn." Waarna hij zijn preses zwaar op zijn plek zette.

Realiteit

"De voorzitter en ik hebben vrijdag samengezeten op het vliegtuig. Daar heb ik vastgesteld dat hij nog geen enkel beeld had teruggezien van de wedstrijd." Bam! In één adem verweet hij De Witte ook dat zijn spelerskern niet sterk genoeg was.

"Je kan iedereen afschieten. Maar wetende dat we al gevraagd hebben om versterking, dat we gevraagd hebben om de nodige creativiteit bij te halen. En dat dat niet kan. Ik leef in de realiteit."

Samenwerking stopzetten

Als besluit liet Vanhaezebrouck ook uitschijnen alsof het hem maar weinig kon schelen als AA Gent de samenwerking zou stopzetten. "Of we nog verder kunnen zo? Ik moet daar niet over beslissen..." Dat belooft.

Poll: Vind je dat Vanhaezebrouck het recht heeft om zo te reageren?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Mechelen

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024