Anderlecht moet zwaar slikken: "Europees voetbal onder voorbehoud"

Anderlecht moet zwaar slikken:
Maandag 26 april 2021 - 17:00   I   door Redactie

Anderlecht is de koning te rijk nu het niet alleen play-off 1 mag spelen, maar door de bekerzege van KRC Genk meteen ook al een Europees ticket te pakken heeft. Al loopt daar niet iedereen even hoog mee op.

"Dus de 4 ploegen van play-off I, met uiteraard Club Brugge, maar ook Antwerp en Anderlecht, mogen sowieso Europa in", analyseert Peter Vandenbempt bij Sporza. "Ze gaan nu zelf nog uitmaken welk voorrondeticket dat dan eventueel is in de Champions, Europa of Conference League."

"Bovendien moet de winnaar van Play-off 2 nog een barragewedstrijd spelen tegen de vierde van Play-off 1, maar omdat die vier dus zeker zijn valt die barragewedstrijd ook weg. Dus degene die Play-off 2 wint, mag straks ook Europa in."

Maar de analist zet 'Europa' duidelijk tussen aanhalingstekens. "Al maak ik daar wel deze kanttekening bij: er wordt Europees voetbal behaald, wordt dan gezegd. Bijvoorbeeld Anderlecht, nadat het zo ongeveer een halve eeuw elk jaar Europees voetbal gespeeld had, heeft dat toch twee jaar niet gekund."

Onder voorbehoud

"Het is er nu weer bij. Maar dat zeg ik toch nog een beetje onder voorbehoud", zet Vandenbempt paars-wit met de voeten op de grond. "Want als je in de derde voorronde van de Conference League moet aantreden, dan kan je dat toch nog niet echt Europees voetbal noemen."

"Dus pas als je echt in de groepsfase mag Europees voetballen tot december ben je daarbij, vind ik." Maar in het Lotto Park zullen ze die uitspraken allerminst appreciëren. Daar zijn ze net trots omdat het blazoen deels opgepoetst is.

Poll: Is dit écht Europees voetbal volgens jou?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  Anderlecht

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024