Zware kritiek op KRC Genk: “Dit is niet de eerste keer”

Zware kritiek op KRC Genk: “Dit is niet de eerste keer”
Maandag 13 mei 2024 - 11:30   I   door Redactie

René Vandereycken (70), voormalig bondscoach, heeft een scherp oog voor detail. Als analist hield hij zaterdag een nauwlettend oog op de wedstrijd tussen Anderlecht en KRC Genk.

"Ik wil het eens over KRC Genk hebben. Waarom hebben ze daar Wouter Vrancken laten gaan, een van de meest begeerde Belgische trainers? We hebben de verklaring van de Genkse directie al gehoord (Vrancken wilde naar Gent), maar ik ben erg benieuwd naar Vranckens kant van het verhaal. Is hij zelf opgestapt, is hij gedwongen? In Genk denkt het bestuur of een bestuurslid soms meer van voetbal te kennen dan de coach. Dit is niet de eerste keer." 

"Het systeem dat Wouter Vrancken de laatste maanden in zijn ploeg had geïntroduceerd, met El Khannous en El Hadj achter spits Tolu, bewees nochtans zijn waarde. Op Anderlecht koos interim-coach Domenico Olivieri echter voor een variatie met twee spitsen. Wellicht om de tegenstander te verrassen, maar er was te weinig diepgang. Ik vond de balcirculatie bij Genk zeer goed, maar iedereen wilde de bal in de voeten en er waren geen infiltraties vanuit het middenveld”, aldus de oud-bondscoach.

Poll: Zal Wouter Vrancken slagen bij Gent?

TAGS  I  Vandereycken  I  Wouter Vrancken  I  KRC Genk  I  Gent

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024