Anderlecht-fans kunnen deze actie niet begrijpen: "Beschamend"

Anderlecht-fans kunnen deze actie niet begrijpen:
Zaterdag 11 mei 2024 - 21:37   I   door Redactie

Vanavond kijken Anderlecht en Racing Genk elkaar in de ogen in het Lotto Park. Anderlecht kan bij een overwinning opnieuw de leidersplaats veroveren. Genk wil zich dan weer herpakken na drie opeenvolgende nederlagen. Aan de rust staat het nog 1-0 na een doelpunt van Yari Verschaeren.

Het is al een hectische week geweest voor de Limburgse club. Vorige zaterdag verloor het met 4-1 van Cercle Brugge. Daarnaast trok Wouter Vrancken de deur dicht in Genk, omdat hij graag naar AA Gent wil trekken. Interim-coach Domenico Olivieri zal proberen om in de resterende drie wedstrijden de vierde plaats te behouden.

Anderlecht is nog altijd volop in de strijd om kampioen te worden. Als paars-wit de komende wedstrijden 9 op 9 pakt, wordt het voor de 35ste keer kampioen. Dan moet het vandaag wel thuis winnen van Racing Genk. De ploeg van Brian Riemer moet het balbezit in het openingskwartier grotendeels aan Racing Genk laten. Toch kreeg paars-wit enkele kansen via Dolberg en Sardella, maar zonder gevaar voor doelman Vandevoordt. Vlak voor de rust komt Anderlecht toch verdiend op voorsprong na een mooie plaatsbal van Yari Verschaeren.

Het meest opmerkelijke van de eerste helft blijft toch dat, net zoals vorige week, Zeno Debast de corners trapt bij Anderlecht. De centrale verdediger heeft een goede trap in huis, maar op die manier werd Anderlecht al enkele keren verrast met een goede counter van Racing Genk. Volgens een supporter op X is het beschamend dat andere spelers hun verantwoordelijkheid hier niet voor opnemen. Op deze manier is de kans groter op een tegendoelpunt dan op een doelpunt voor Anderlecht.

Poll: Moet Zeno Debast als centrale verdediger de corners blijven trappen?