Vincent Kompany neemt drastische beslissing over zijn toekomst als trainer

Vincent Kompany neemt drastische beslissing over zijn toekomst als trainer
Zaterdag 11 mei 2024 - 15:00   I   door Redactie

Het lijkt zeer waarschijnlijk dat de degradatie dit weekend een feit zal zijn voor Vincent Kompany (38) en Burnley. Zal onze landgenoot werkelijk weer een seizoen in de tweede klasse aan de slag gaan? De Amerikaanse voorzitter is in ieder geval erg gemotiveerd om Kompany te behouden.

Burnley moet winnen op het veld van Spurs om nog kans te maken op handhaving. "Maar... het blijft voetbal. Voor je het weet, begin je er weer in te geloven. Ik blijf ervan overtuigd dat we een team zijn dat nog leeft. Een club die nog leeft. Het draait niet alleen om de volgende wedstrijd. Ook niet alleen om de volgende twee wedstrijden. Deze club is the place to be", zegt Kompany.

Met die laatste uitspraken lijkt Kompany te impliceren dat zijn tijd bij Burnley ook bij degradatie nog niet voorbij is. Hij heeft uiteraard zijn redenen om te blijven. Ten eerste loopt zijn contract nog tot medio 2028. Kompany heeft altijd gezegd dat hij Burnley als een langetermijnproject ziet, met als ultiem doel een stabiele Premier League-club te worden.

Ook de gezinsfactor kan een rol spelen. Samen met zijn Engelse vrouw Carla Higgs en hun drie kinderen Sienna (13), Kai (10) en Caleb (8) woont Kompany net buiten Manchester, de stad waar zowel vrouw als kinderen zijn opgegroeid. En waar ook Kompany zelf intussen al meer dan dertien jaar thuis is. Dat het naar Burnley slechts drie kwartier rijden is, komt de familie Kompany heel goed uit.

Poll: Moet Vincent Kompany bij Burnley blijven of de stap zetten naar een grotere club?

TAGS  I  Vincent Kompany  I  Burnley

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024