Bondscoach Domenico Tedesco krijgt opvallende sollicitatie: “Ik wil mee”

Bondscoach Domenico Tedesco krijgt opvallende sollicitatie: “Ik wil mee”
Zaterdag 11 mei 2024 - 22:00   I   door Redactie

Sebastiaan Bornauw (25) wil de laatste twee speeldagen in de Bundesliga benutten om zijn kansen voor het EK te versterken.

Bornauw blijft zijn opleidingsclub nog steeds een warm hart toedragen en hoopt dat ze over drie weken voor het eerst sinds 2017 weer eens een titel kunnen pakken. "Het verhaal van Anderlecht dit seizoen laat zien hoe snel het kan gaan in het voetbal, in beide richtingen. Stroeykens, Debast, Leoni, Verschaeren, Amuzu,... Anderlecht plukt dit jaar nog steeds de vruchten van zijn jeugdopleiding."

Bornauw zelf hoopt zich tijdens de laatste twee speeldagen in de Bundesliga in de kijker te spelen voor het EK onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. Hij werd geselecteerd voor de eerste vier interlands onder Tedesco, maar is sindsdien niet meer opgeroepen. Met Wout Faes, Zeno Debast en Koni De Winter voor hem in de pikorde lijkt een selectie voor het EK voor Bornauw een uitdaging.

"Het was een seizoen met ups en downs bij Wolfsburg en dat heeft zeker niet in mijn voordeel gespeeld. Maar sinds Ralph Hasenhüttl midden maart de taken van Niko Kovac overnam, gaat het steeds beter met mij. Op een schorsing vorig weekend na, stond ik elke keer in de basis. Ik wil het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Ik hoop dat dit voldoende zal zijn voor een EK-selectie, maar die beslissing ligt bij de bondscoach", aldus Bornauw.

Poll: Moet Sebastiaan Bornauw mee naar het EK?

TAGS  I  Sebastiaan Bornauw  I  Anderlecht  I  Domenico Tedesco  I  Wolfsburg

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024