'Genk heeft verrassende vervanger van Paul Onuachu beet'

'Genk heeft verrassende vervanger van Paul Onuachu beet'
Maandag 26 april 2021 - 11:30   I   door Redactie

Bij KRC Genk zijn ze na de bekerwinst zondagavond waarschijnlijk nog aan het vieren. Met de gemoedsrust van een prijs én een Europees ticket kan het rustig opbouwen naar play-off 1.

En ondertussen ook al volgend seizoen voorbereiden. Want door het huidige succes dreigt het straks opnieuw een hete transferzomer te worden voor de Limburgers. Het laat geen twijfel dat vooral het aanvallende trio Bongonda-Onuachu-Ito zich in de kijker heeft gespeeld.

Zeker als Onuachu zou vertrekken is er een serieuze leemte die moet opgevuld worden. Vandaar dat sportief directeur Dimitri De Condé al een tijdje aan het uitkijken is naar een vervanger. Maar nu gaan er binnen de club naar verluidt stemmen op om het toch niet al te ver te gaan zoeken.

Want met Cyriel Dessers heeft KRC Genk eigenlijk al een relatief jonge goalgetter in huis, een Belg bovendien. Een aantal mensen is van mening dat de spits, die vorig seizoen toch topschutter van Nederland werd, zijn kwaliteiten niet verloren kan hebben.

4 miljoen euro

En dat zijn doorbraak vooral belemmerd werd door de onaantastbare Onuachu. Bovendien heeft de Limburgse topclub ook maar liefst 4 miljoen euro betaald voor Dessers, een investering die ze niet zomaar verloren willen zien gaan.

De redenering is ook dat als Onuachu dan toch zou vertrekken, er eindelijk een volwaardige kans zou komen voor Dessers. Het is voorlopig nog uitkijken welke richting het zal uitgaan. En of de voorstanders van Dessers hun slag zullen thuishalen.

Poll: Kan volgens jou Dessers Onuachu waardig vervangen?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024