Daarom keurde scheids Verboomen fel besproken goal van Club Brugge tóch af

Daarom keurde scheids Verboomen fel besproken goal van Club Brugge tóch af
Donderdag 04 maart 2021 - 23:35   I   door Redactie

Er is veel te doen over de manier waarop Club Brugge donderdagavond werd uitgeschakeld in de Beker van België. De regerende landskampioen zag in blessuretijd de gelijkmaker van David Okereke afgekeurd worden. Maar waarom nu precies?

Na het doelpunt van Okereke ontstond er flink wat tumult op Sclessin. Eerst keurde scheidsrechter Nathan Verboomen het doelpunt af, maar op die beslissing kwam hij al snel terug.

De arbiter besliste om Club Brugge alsnog een doelpunt toe te kennen. Alleen kwam hij ook op die beslissing terug. Na overleg met zijn lijnrechter keurde Verboomen het doelpunt opnieuw af. Veel kijkers waren niet meer mee, maar Verboomen keurde de goal af wegens handspel van Simon Mignolet.

De doelman van Club Brugge was mee opgerukt bij een corner en speelde een hoofdrol bij het doelpunt van Okereke. Mignolet kopte de bal richting doel, maar Verboomen zag hem hands begaan. Uit de herhalingen is dat moeilijk op te maken, maar omdat er geen VAR aanwezig was bij het duel bleef Verboomen bij zijn beslissing. Erg zuur voor Club Brugge, dat is wel duidelijk.

Poll: Was het volgens jou hands van Mignolet?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

zaterdag 21 september 2024

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024