"RSCA heeft een selectie om hoogstens derde te eindigen"

Woensdag 19 september 2018 - 07:42   I   door Redactie

Anderlecht pakte in zijn recente topwedstrijden 1 op 9. Marc Coucke krijgt er in Het Laatste Nieuws flink van langs van Stephan Keygnaert, chef voetbal van de krant. Hij schat RSCA niet zo hoog in.

"Vraag maar na in de coulissen van het Belgische voetbal en al wie een beetje kennis van zaken heeft, bevestigt: "Anderlecht heeft een selectie om hoogstens derde te worden"", citeert Keygnaert anderen.

"Hoeveel spelers van dit Anderlecht zouden het ideale elftal van de G5 halen? Saelemaekers, ja. Vranjes, misschien. Maar vervolgens blazen Aidoo, Pozuelo, Malinovskyi, Vormer, Vanaken, Wesley, Carcela en Mpoku de concurrentie van Anderlecht toch weg? Een beetje serieus blijven."

"Het enige alternatief om dat tekort aan intrinsiek talent te compenseren, is een elftal op de been te brengen dat gaat voetballen als een geprogrammeerde machine, met duidelijke taken en afspraken, en looplijnen - een ploeg die het verschil maakt vanuit automatismen."

"Vanhaezebrouck heeft in Kortrijk en in het extreme in Gent bewezen dat, als je hem het krediet en de tijd gunt, hij op haast laboratorische wijze een kampioenenploeg kan kneden. Marc Coucke mag niet in cijfertjes denken. Anderlecht is geen club van louter cijfertjes. Het werd kampioen onder René Weiler en die titel was het grootste gedrocht in de clubgeschiedenis."

TAGS  I  Anderlecht

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024