‘Buffolo’s huiveren: Déze topclubs hebben vele miljoenen over voor Orban’

‘Buffolo’s huiveren: Déze topclubs hebben vele miljoenen over voor Orban’
Woensdag 22 maart 2023 - 16:30   I   door Redactie

Bij AA Gent kunnen ze sinds de wintermercato rekenen op doelpuntenmachine Gift Orban, het geschenk dat maar blijft geven. Heel Europa heeft intussen kennisgemaakt met de Nigeriaan.

In de Conference League wist hij eerder deze maand de snelste hattrick ooit in een UEFA-competitie te scoren: 3 minuten en 24 seconden. Logischerwijs zijn er dan ook heel wat Europese topclubs die hem nauwlettend in de gaten houden.

AA Gent nam Orban deze winter voor 3,3 miljoen euro over van het Noorse Stabaek Fotball. Zijn waarde werd toen door Transfermarkt rond één miljoen euro geschat, maar woensdag pakte de gerenommeerde site uit met een update.

Orban ziet na zijn eerste drie maanden bij AA Gent zijn waarde stijgen naar negen miljoen euro. Bij Extra Time liet hij zelf al weten dat hij deze zomer de overstap naar een Europese topcompetitie wil maken, maar daar zijn Vanhaezebrouck en co. het natuurlijk niet met eens.

Italië

De eerste topclubs die zich bij AA Gent melden voor de Nigeriaanse spits zijn volgens Calciomercato Napoli en AC Milan. Bij de Rossoneri hebben ze een doelpuntenprobleem, terwijl ze in Napels een opvolger voor Victor Osimhen willen aantrekken.

Ze zullen alvast heel wat miljoenen mogen neertellen. “Veertig miljoen”, zei Vanhaezebrouck na Orban zijn vierklepper tegen Zulte Waregem. “Minstens vijftig miljoen”, maakte hij daar enkele dagen later van na zijn hattrick tegen Basaksehir. Wordt vervolgd…

Poll: Zal AA Gent Orban deze zomer al verkopen?

TAGS  I  AA Gent  I  Napoli  I  AC Milan

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024