Roberto Martínez na teleurstellend EK dan tóch weg bij Rode Duivels?

Roberto Martínez na teleurstellend EK dan tóch weg bij Rode Duivels?
Dinsdag 06 juli 2021 - 08:00   I   door Redactie

Deze week krijgt EURO 2020 zijn langverwachte apotheose. Zónder de Rode Duivels, die er vorige week uitgingen in de kwartfinales van het toernooi. Iets wat finaal toch nog gevolgen zou kunnen hebben voor Roberto Martínez.

Vlak na afloop van de wedstrijd tegen Italië weigerde Martínez uitspraken te doen omtrent zijn toekomst bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). Zondag benadrukte CEO Peter Bossaert nog dat Martínez bondscoach van België zou blijven.

"Maandag beginnen we al aan de voorbereiding voor de wedstrijden in september en oktober. Roberto Martínez is daar bij. Er volgt geen officieel communicatiemoment meer, maar er is geen enkele reden om de staf te wijzigen", vertelde Bossaert aan Sporza.

Opvallend: komende donderdag volgt er nu toch nog een persconferentie met Martínez. Dat meldt Het Nieuwsblad. Gisteren (maandag, nvdr.) was er al een intern overleg over het voorbije EK. "Niet echt een evaluatie”, vertelt Bossaert aan de krant. “We zijn een modern bedrijf, er wordt permanent geëvalueerd. We zullen hier lessen uit trekken.”

Exit Martínez?

Welke lessen de bondstop zal trekken, is nog niet duidelijk. Is er beslist dat Martínez tóch moet vertrekken en is dat de reden waarom er donderdag alsnog een persmoment komt? Misschien. Na het - zeker op voetballend vlak - tegenvallende Europees kampioenschap kreeg Martínez alleszins al flink wat kritiek te verduren.

Poll: Vind jij dat het tijd is voor een nieuwe bondscoach?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024