De Bilde krijgt heel België over zich heen na commentaar over De Bruyne

De Bilde krijgt heel België over zich heen na commentaar over De Bruyne
Zondag 30 mei 2021 - 20:00   I   door Redactie

Toen Kevin De Bruyne zaterdagavond in de Champions League-finale met een neus- en oogkasbreuk naar de kant moest, zat Gilles De Bilde als journalist voor VTM op de eerste rij.

Zondag bracht hij vervolgens verslag uit over de mogelijke gevolgen voor De Bruyne, maar dat zijn woorden zoveel heisa zouden veroorzaken, daar had hij duidelijk niet bij stilgestaan.

De Bilde vertelde dat het EK in principe geen probleem was. "Hij zal wellicht met een masker spelen en klaar zijn voor de eerste match", klonk het bij VTM. "Hij krijgt een week rust - al is dat relatief met deze blessure."

Tot zover geen probleem, maar daarna ging hij de mist in. "De vraag is natuurlijk in welke toestand hij mentaal is. Dit is niet enkel een deuk in het gelaat, maar ook een deuk in het ego."

Krist Porte

Op sociale media werd de ex-Gouden Schoen meteen en massaal afgemaakt. Aanleiding was natuurlijk de vuistslag die hij zelf als Anderlecht-aanvaller nog uitdeelde aan Eendracht Aalst-speler Krist Porte. 

Porte werd geopereerd aan zijn neus en oogkas. Het zicht in zijn rechteroog verminderde en hij was acht maanden buiten strijd. De 29-jarige Porte kwam nadien nog wel terug in het eerste elftal van Eendracht Aalst ,maar haalde zijn oude niveau niet meer.

Commentaar

Dat uitgerekend De Bilde zich geroepen voelde om commentaar te geven op de neus- en oogkasbreuk van De Bruyne werd door de Belgische voetballiefhebbers dan ook niet aanvaard. 

Poll: Vind jij het kunnen dat De Bilde dergelijke commentaar geeft?

TAGS  I  Manchester City  I  Chelsea  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Eendracht Aalst

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024