KV Oostende haalt zwaar uit naar Club Brugge en Anderlecht: "Dat is ongekend"

KV Oostende haalt zwaar uit naar Club Brugge en Anderlecht:
Woensdag 28 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

Zelfs al hebben ze play-off 1 nipt gemist, KV Oostende blijft dé sensatie van het seizoen. En dus heeft het ook wel recht van spreken. Dat vindt ook CEO Gauthier Ganaye die zich niet inhoudt.

KV Oostende schopt als underdog met zijn innovatieve manier van werken tegen de schenen van de gevestigde waarden. En dat zorgt voor spanningen binnen de Pro League, de verzameling van eersteklassers. Zeker omdat de kustploeg in buitenlandse handen is.

Maar omgekeerd stoort Ganaye zich ook enorm aan de werking van de Pro League. "De manier waarop de Pro League werkt, met een G5 (de topclubs Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Standard en KRC Genk) binnen een grotere organisatie, is ongekend in het voetbal", stelt de Fransman in Sport/Voetbalmagazine.

"Dat is aanvaarden dat er binnen een organisatie nog een gesloten kleinere groep functioneert. Het principe van een gesloten groep is dat je niet wilt dat anderen toegang krijgen", haalt verder Ganaye uit. "Uiteraard stoort het die mensen wat wij doen. Ons succes van dit seizoen stoort velen."

Poll: Kan het inderdaad nog dat de G5 een aparte entiteit vormen binnen de Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  Antwerp  I  Standard

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024