Club Brugge pakt in slotfase de zege bij Racing Genk

Zondag 01 maart 2020 - 16:21   I   door Redactie

Club Brugge heeft de volle buit gepakt op het veld van Racing Genk. Blauw-zwart won met 1-2 na een late goal van Mats Rits. Genk verliest zijn zesde plaats aan KV Mechelen en moet nog vol aan de bak voor Play-off 1.

De wedstrijd kon voor Club Brugge niet beter beginnen. Charles De Ketelaere opende al in minuut drie de scoren, op aangeven van Clinton Mata. Na een slordigheid achterin bij Club kon Ito niet veel later al de gelijkmaker scoren.

Nadien waren er enkele discutabele momenten. Zo hadden beide ploegen rood kunnen krijgen voor een gemene overtreding en na hands van Rits wilde Genk een strafschop.

Na de rust waren de betere kansen voor Club. Invaller Schrijvers trof de paal, net als De Ketelaere. Met een uitstekende redding wist ook Didillon de 1-2 in de slotfase te voorkomen. Uiteindelijk was het Mats Rits die de Bruggelingen de drie punten bezorgde. Na een prima voorzet van Okereke scoorde de middenvelder met het hoofd.

Poll: Haalt Genk Play-off 1?