Foto van Rode Duivel wekt bezorgdheid bij fans: "Wat is er aan de hand?"

Foto van Rode Duivel wekt bezorgdheid bij fans:
Dinsdag 25 juni 2024 - 12:30   I   door Redactie

Amadou Onana liet de Belgische fans even schrikken met een foto op zijn Instagram-verhaal. Tot nu toe heeft hij een vlekkeloos EK gespeeld, buiten het verlies tegen Slowakije in de openingswedstrijd.

Hij heeft beide wedstrijden van dit EK al de volle negentig minuten gespeeld. Na twee intense wedstrijden in vijf dagen tijd kan vermoeidheid en spierpijn optreden. Daarom greep de middenvelder van Everton naar een methode die voor heel wat misvattingen zorgde.

Op zijn Instagram-verhaal verscheen namelijk een foto waarop hij met een gasmasker op een bed lag. Velen dachten even dat hij ziek zou zijn, maar in werkelijkheid is dit een onschuldige handeling die geen reden tot bezorgdheid hoeft te zijn. Onana maakte namelijk gebruik van hyperbare zuurstoftherapie.

Dit apparaat stelt Onana - en vele andere topsporters - in staat om tot wel 12,5 keer meer zuurstof op te nemen en kan helpen bij het voorkomen van een tal blessures. De bond biedt dit vrijblijvend aan, en ook Romelu Lukaku zou er gebruik van maken. Lukaku heeft zelfs zo'n apparaat aangeschaft voor persoonlijk gebruik, waar hij ruim 70.000 euro voor betaalde. Het is dus logisch dat onze Duivels hier gebruik van maken, om een zo optimaal en goed mogelijk EK te spelen. 

Poll: Had jij al van deze behandeling gehoord?

TAGS  I  Amadou Onana  I  Rode Duivels

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024