Ongezien: 'AA Gent beging een megablunder op de transfermarkt'

Ongezien: 'AA Gent beging een megablunder op de transfermarkt'
Dinsdag 25 juni 2024 - 19:30   I   door Redactie

Wat al lang in de lucht hing, werd gisteren ook officieel bekendgemaakt: Jorthy Mokio ondertekende een contract bij Ajax, voor ruim 3 seizoenen. Al had AA Gent, op financieel vlak, beter uit deze deal kunnen komen.

Mokio had de clubs voor het uitkiezen. Onder meer Barcelona, Ajax, en een handvol andere topclubs volgden hem van nabij op. Uiteindelijk werd er voor Amsterdam als bestemming gekozen, en blijft AA Gent met een serieuze financiële kater achter.

Op dit moment behoort Mokio tot een van de meest veelbelovende Belgische spelers en is hij tevens de derde jongste debutant in onze Jupiler Pro League. Hij heeft enorm veel potentie, wat theoretisch gezien AA Gent een aanzienlijke som geld had moeten opleveren. In de realiteit bleek echter het tegenovergestelde.

Ajax hoefde zo slechts een beperkte opleidingsvergoeding te betalen, wat in Gent voor een bittere nasmaak zorgt. Niet alleen bij de staf, maar ook bij de supporters. Vooral zij, de supporters, voelen zich verraden en zijn ervan overtuigd dat Mokio voor het geld heeft gekozen. Dit uiten ze toch massaal op het platform 'X'.

Eerder haalde Ajax met Mika Godts ook al dat andere Belgische supertalent op jonge leeftijd weg. Als je even teruggaat, herinner je je ongetwijfeld ook nog Rayane Bounida. Bij Ajax hebben ze echter onvoorwaardelijk veel vertrouwen in Mokio; zo vinden ze hem daar een "schitterend talent" en hij zou ook snel in de A-kern opgenomen worden.

Poll: Begrijp je het standpunt van de AA Gent-fans?

TAGS  I  AA Gent  I  Jorthy Mokio  I  Ajax

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024