'Anderlecht vreest voor massale leegloop, Fredberg grijpt in'

'Anderlecht vreest voor massale leegloop, Fredberg grijpt in'
Dinsdag 25 juni 2024 - 19:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht is men zich volop aan het voorbereiden op het aankomende seizoen. Met het oog op het Europa League avontuur en de competitie zal Fredberg alles uit de kast moeten halen om een goede selectie samen te stellen.

Voorlopig moet coach Brian Riemer het met een bescheiden selectie doen, gezien Anderlecht met veel EK-gangers zit. Daarnaast zullen ook enkele leenspelers terugkeren naar hun moederclub. Anderlecht had bijvoorbeeld geprobeerd om Ludwig Augustinsson en Thomas Delaney aan boord te houden, maar de salariseisen en andere contractuele zaken lijken nu roet in het eten te gooien.

Fredberg had ook alles uit de kast gehaald om verdediger Federico Gattoni bij Paars-Wit te houden. Gattoni stond echter niet open voor een verlenging, omdat die niet tevreden was met de hoeveelheid speelminuten die hij onder Riemer kreeg. Of het om een huurdeal of een transfer ging, is voorlopig nog onduidelijk. Wel is geweten dat Gattoni wat extra ademruimte zou gegeven hebben aan Riemer op defensief vlak, zeker met het vertrek van Zeno Debast in het verschiet.


Inkomende versterkingen

Na veel geruchten lijkt Debast te gaan tekenen bij het Portugese Sporting CP. Het zou zelfs kunnen dat hij al getekend heeft, al blijft dat nog een groot vraagteken. Als de Rode Duivel richting Portugal vertrekt, zou er opnieuw een aardige som vrijkomen voor Anderlecht, die dan opnieuw gebruikt zou kunnen worden voor eventuele nieuwe inkomende transfers.

Voorlopig moeten we nog even wachten op echt concrete geruchten, maar het is wel al geweten dat Fredberg zijn oog heeft laten vallen op Youssef Becha van CS Sfaxien, en zowel Metinho als Joshua Kitolano van het Nederlandse Sparta Rotterdam. Het belooft dus nog een interessante transferperiode te worden voor Paars-Wit!

Poll: Zie je Anderlecht als titelkandidaat voor het aankomende seizoen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Fredberg  I  Zeno Debast  I  Federico Gattoni  I  Ludwig Augustinsson  I  Thomas Delaney

vrijdag 28 juni 2024

donderdag 27 juni 2024

woensdag 26 juni 2024

dinsdag 25 juni 2024