'Union schept duidelijkheid over opvolger Blessin'

'Union schept duidelijkheid over opvolger Blessin'
Dinsdag 25 juni 2024 - 16:00   I   door Redactie

Union ziet mogelijk voor het derde seizoen op rij zijn trainer vertrekken. Zo zou huidig trainer Alexander Blessin gaan plooien voor de interesse van Duits promovendus Sankt Pauli.

Sankt Pauli lijkt na een stroeve zoektocht toch een nieuwe trainer gevonden te hebben. Zo zou Blessin, die nog een contract van 1 jaar bij Union had, richting Duitsland vertrekken. Het zou voor beide partijen een win-win zaak zijn, zo zou Blessin via deze weg ook terug dichter bij zijn vrouw en gezin wonen. Nu moet hij namelijk wekelijks een autorit van een vijftal uur ondernemen, om hen te bezoeken in Stuttgart. Blessin steekt het dus niet onder stoelen of banken, en zou een overstap helemaal zien zitten. Het blijft overigens ook een droom van hem om in Duitsland te gaan coachen.

Sankt Pauli zou, in ruil voor Blessin, tussen de 700.000 en 1 miljoen euro op tafel moeten leggen, gezien de Duitser nog één jaar contract had. Mooi meegenomen, al had Union het liever anders zien verlopen.

Indien Blessin vertrekt uit Brussel, moet Union vanzelfsprekend op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Unionisten maakten reeds de vereisten bekend, die nodig zijn om de eerste ploeg te gaan coachen. Zo zou je als coach de waarden van de club moeten kennen, in een 3-5-2 spelen, en niet al te hoge eisen mogen stellen. Union zou ook open staan voor jonge en onervaren coaches, omdat in het verleden al werd bewezen (red. Karl Geraerts) dat die zich ook kunnen ontplooien tot een succesvol verhaal. Dit wordt ook doorgetrokken op vlak van het aanwerven van nieuwe spelers.

De Brusselaars maakten duidelijk geen riante salarissen of afkoopsommen op tafel te gaan leggen. Het wordt dus afwachten wie, indien Blessin richting Duitsland vertrekt, naar voren wordt geschoven.

Poll: Zou Blessin een succesvol verhaal kennen bij Sankt Pauli?

vrijdag 28 juni 2024

donderdag 27 juni 2024

woensdag 26 juni 2024

dinsdag 25 juni 2024