Vandenbempt over tactisch plan van Martinez: "Niet rechtvaardig"

Vandenbempt over tactisch plan van Martinez:
Woensdag 11 juli 2018 - 10:45   I  

Roberto Martinez kreeg meteen na de uitschakeling van de Rode Duivels her en der al kritiek van enkele journalisten en analisten. "Zijn plan klopte niet", klonk het vrij scherp. Daar is Peter Vandenbempt het helemaal niet mee eens.

"Ik zou niet durven zeggen dat de aanpak van Roberto Martinez tegen Frankrijk niet de juiste was", zegt de radiocommentator bij Sporza. "Hij kreeg terecht veel lof over zijn aanpak en de manier waarop hij Brazilië verraste, maar hij heeft zelf ook gezegd: Je kan natuurlijk wel een tactiek uitstippelen, maar het is altijd de uitvoering die bepaalt of een tactiek slaagt of niet."

"Dat was gisteren ook het geval", gaat Vandenbempt verder. "Hij had gekozen voor Mousa Dembélé en vooraf heeft niemand vragen gesteld over die keuze. Alleen bleek Dembélé niet op de afspraak te zijn. Hij had gewoon een slechte dag: veel balverlies, wat al niet zijn gewoonte is. Dan valt een deel van het plan al in duigen."

"Frankrijk heeft België belet om te voetballen"

Volgens Vandenbempt had de mindere match van de Rode Duivels ook te maken met de sterkte van Frankrijk. "Het heef ook te maken met de kracht van de tegenstander. Frankrijk heeft het niet aantrekkelijk gedaan, maar het heeft België belet om te voetballen en de ruimtes afgesloten."

"Dat heeft ertoe bijgedragen dat België nooit, op een korte periode in de eerste helft na, in zijn spel is gekomen. Dan is het niet rechtvaardig om het af te schuiven op een slecht tactisch plan."

Poll: Verdient Martinez meer krediet na dit WK?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Frankrijk  I  Rode Duivels  I  Martinez

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024