Ontgoochelde Martinez na Frankrijk-België: "Dat maakte het verschil"

Ontgoochelde Martinez na Frankrijk-België:
Dinsdag 10 juli 2018 - 22:57   I  

Roberto Martinez leidde de Rode Duivels naar de halve finales op het WK in Rusland, maar daar bleek Frankrijk net iets te sterk. Na de 1-0-nederlaag tegen 'Les Bleus' zocht de bondscoach naar redenen voor de uitschakeling.

"Het was een gesloten wedstrijd", opent Martinez bij Sporza. "Jammer genoeg voor ons heeft Frankrijk het verschil gemaakt op een stilstaande fase. Een detail heeft de wedstrijd beslist."

Zijn spelers neemt Martinez alleszins niets kwalijk. "We hebben tot de laatste snik gevochten om weer in de match te komen. Je hebt ook wat geluk nodig, met een bal die misschien eens goed valt in de zestien. Helaas hadden we vandaag het geluk niet aan onze kant."

"Die goal was wel een tik"

"We waren goed begonnen aan de tweede helft, maar de goal viel net toen we beter in de match kwamen. Dat was wel een tik. Als wij de eerste goal gemaakt hadden, was het een heel andere wedstrijd geworden."

De ontgoocheling overheerste bij de bondscoach, maar die dacht toch al aan de kleine finale van zaterdag. "We stappen vandaag met opgeheven hoofd van het veld. De ontgoocheling is uiteraard heel groot, maar we moeten die proberen weg te spoelen. We spelen nog één wedstrijd en willen het WK graag met een positieve noot afsluiten. Mijn spelers verdienen het niet om met een negatief gevoel naar huis te gaan."

Poll: Ben jij tevreden met het parcours van de Rode Duivels?

TAGS  I  Martinez  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023