Kempense derby tussen Geel en Turnhout eindigt op gelijkspel: "Alleen doelpunten ontbraken"

Kempense derby tussen Geel en Turnhout eindigt op gelijkspel:
Zaterdag 10 februari 2024 - 23:34   I   door Redactie

De Kempense derby tussen Geel en Turnhout eindigde op 0-0. De wedstrijd had alles: vuurwerk, sfeer, strijd. "Alleen de doelpunten ontbraken", zei de Geelse trainer Tom Schipper.

Zowel Geel als Turnhout keken reikhalzend uit naar deze Kempense derby tussen de nummer 2 en 6 in de stand in 3de nationale B. Voor de wedstrijd zongen beide supportersgroepen hun gladiatoren luidkeels toe. Er werd vuurwerk verwacht. En dat kwam er ook. Bij de voorstelling van beide teams stak het Geelse clubbestuur een heus vuurwerk af. De sfeer zat er meteen in op De Leunen... Terug naar de dagen van weleer.

Inzet en duelkracht

Zo'n 1.100 toeschouwers zagen beide teams vol energie en duelkracht starten. Aan inzet en grinta geen gebrek, aan precisie wel. Er werd gevochten voor elke morzel grond, maar op wat halve kansen na leverde dat niet veel op. Tot tien minuten voor rust bezoeker Daan Colman vrijheid kreeg van de Geelse defensie, maar de middenvelder mikte het leer naar de verkeerde kant van de paal.

Geel reageerde nog voor rust via Marijn Convents. De bedrijvige winger nam een verre bal goed aan, maar doelman Senne De Fré hield zijn netten schoon. Meteen erna zette David Wijns een snel genomen vrije trap voor doel, maar de vrijstaande Jordi Kreydt kon er van dichtbij zijn hoofd niet goed genoeg tegen zetten. Zo gingen beide teams met 0-0 rusten. "We hadden die sfeer al eens in Turnhout meegemaakt", blikte verdediger Sven Joosten terug. "Het was mooi om het vuurwerk in je eigen stadion afgeschoten te zien worden. We speelden voor een kleine 1.000 Geelse supporters. We voelden die steun wel."

Belkouch geen krimp

Na rust was de eerste kans voor Geel, maar zowel Jordi Kreydt als kapitein Jean-Michel Hoebregs waren te verrast om te scoren. Aan de overzijde was doelman Oussayd Belkouch tot tweemaal toe attent op inzendingen van Louis Coeckelbergs en Timo Regouin. Telkens gaf de Geelse keeper geen krimp. In blessuretijd kopte David Wijns de laatste Geelse kans van dichtbij over de dwarsligger.

"Dit is mijn 3de seizoen bij Geel", vertelde Joosten. "Zelfs als niet-Kempenaar leefde deze derby bij mij. We wisten dus ook hoe belangrijk deze match voor onze supporters was. Daarom zijn we ook voor hen meer dan 90 minuten blijven strijden. Jammer dat we ons in de laatste minuut niet belonen. Zij kregen ook kansen, maar Oussayd hield ons ook twee keer recht. Achteraf moeten we allebei tevreden zijn met het punt."

Poppetjes

Dat was ook de conclusie bij coach Tom Schipper. "Beide teams hebben zich volledig gegeven. Alleen jammer dat we de ruimtes op het einde niet juist hebben benut. Het was een sfeerrijke derby met alles er op en er aan, alleen de doelpunten ontbraken." Net voor en net na affluiten gingen de poppetjes nog aan het dansen. Ref Thomas Brett duwde de Geelse kapitein Jean-Michel Hoebregs en de Turnhoutse middenvelder Mohammed Mansaray nog een rood karton onder de neus. "Er was wat commotie, er vielen woorden, jammer dat de scheids dit met rood bestrafte", besloot Joosten. "Geef ze geel en stuur iedereen naar zijn kant, dan was de kous ook af."

Zo bleef een sfeervolle Kempense derby tussen De Zotten en De Binken op 0-0 steken. Turnhout zakt naar de 5de en Geel naar de 7de plaats door de 0-3-zege van Pelt bij Diest. Volgende zaterdag (20u) staat komt Schoonbeek-Beverst op bezoek. Beide ploegen tellen 30 punten. Opnieuw een topper in De Leunen. (DJ)

VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Wang, Hoebregs, Robin – D'Hondt, Kreydt, Convents.
KFC TURNHOUT: De Fré - Schepers, Wils, Van De Vyver - Mansaray, Bourdouxhe, Lormans, Colman - Regouin, Adriaensen, Drif.
VERVANGINGEN: 53' Lormans door Coeckelbergs, 61' D'Hondt door Haid El Assiri, 74' Colman door Geenen, 76' Kreydt door Maesen, 81' Drif door Mossel, 89' Convents door Kayahan.
DOELPUNTEN: /
GELE KAARTEN: 50' Quintiens (fout op Lormans), 75' Van De Vyver (fout op Haid El Assiri), 90' Wils en Ndiaye (opstootje).
RODE KAARTEN: Na affluiten: Mansaray en Hoebregs (opstootje).
SCHEIDSRECHTER: Thomas Brett.
TOESCHOUWERS: 1.100.
 

TAGS  I  Geel  I  Turnhout

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024