'Courtois en Hazard krijgen ferme uppercut toegediend bij Real Madrid'

'Courtois en Hazard krijgen ferme uppercut toegediend bij Real Madrid'
Donderdag 21 april 2022 - 19:00   I   door Redactie

Real Madrid is bezig aan een sterk seizoen. De landstitel is binnen handbereik en na overwinningen tegen PSG en Chelsea stootten ze ook door naar de halve finale van de Champions League. Desondanks zit de kans erin dat ze volgend seizoen geen Europees voetbal mogen spelen.

Dat heeft alles te maken met de Super League. Ongeveer een jaar geleden wilden twaalf verschillende clubs een eigen supercompetitie oprichten. Dat concept werd door zowat iedereen de grond ingeboord. Daardoor haakten Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, Milan en Inter af.

Real Madrid, Juventus en Barcelona waren wél nog bereid om het idee door te drijven. UEFA wou er niet van weten en dreigde met strenge sancties, maar een Madrileense rechtbank verbood dat. AS en La Repubblica melden nu dat dat verbod opgeheven is.

En dat zou slecht nieuws kunnen betekenen voor de drie grootmachten, want de UEFA dreigde er zelfs mee hen uit te sluiten van alle Europese competities als de Champions League, Europa League en Conference League. Afwachten of het ook effectief zover komt.

Poll: Vind jij een Super League met de beste Europese clubs een goed idee?

TAGS  I  Real Madrid  I  Barcelona  I  Juventus  I  Arsenal  I  Chelsea  I  Liverpool  I  Manchester City  I  Manchester United  I  Tottenham  I  Atletico Madrid  I  Milan  I  Inter  I  PSG

vrijdag 7 oktober 2022

donderdag 6 oktober 2022

woensdag 5 oktober 2022

dinsdag 4 oktober 2022