Vermant: "Schrijf die speler van Club Brugge niet te snel af"

Vermant:
Woensdag 12 oktober 2016 - 14:21   I   door Redactie

Sven Vermant, gewezen speler van Club Brugge, is nog steeds aan de slag bij de club van zijn hart. Zo is Vermant tegenwoordig de trainer van de beloften van Club Brugge en is medeverantwoordelijk voor het lanceren van jonge spelers in het eerste elftal. Hij sprak over die belangrijke functie.


"Ons voordeel daarin is dat we een vrij jong team hebben. Twee jaar geleden hebben we de oudere jongens, voor wie we geen toekomst bij de eerste ploeg zagen, laten gaan en zijn we met een team gestart dat gemiddeld 17,5 jaar was. Vrij jong voor een U21, al werden we wel kampioen. Dat was geen doel op zich, het is zoeken naar een combinatie tussen spelers ontwikkelen en leren spelen voor de prijzen. Bij de A-ploeg moet dat ook. Daar moet je ook in de duels kunnen spelen. Dat is bij de jeugd minder – ze spelen er veel uit het duel", begint Vermant z'n verhaal aan Sport/Voetbalmagazine.  

"Die stap moeten wij hen leren zetten. De ervaring in de Youth League kan helpen, maar dat doet een wedstrijd bij de beloften ook, omdat daar weleens jongens uit de eerste ploeg meespelen. Of jongens die twee, drie jaar ouder en fysiek steviger ontwikkeld zijn. Ik pleit voor geduld, wat misschien niet vanzelfsprekend is in een maatschappij die snel verandert. Schrijf zo’n Sander Coopman niet te snel af, die is laat matuur. En dan is het aan ons om er intensief mee te werken, zodat ze klaar zijn als ze hun kans krijgen."

TAGS  I  Club Brugge  I   Sven Vermant  I   Sander Coopman

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024