Jeugdverantwoordelijke Club Brugge: "Dat is iets wat ons hoofdbrekens bezorgt"

Jeugdverantwoordelijke Club Brugge:
Woensdag 12 oktober 2016 - 14:16   I   door Fabian Morren

Steeds meer Belgische clubs proberen de kaart van eigen jeugd te trekken. Die jongens kosten vaak een pak minder en kunnen, als ze doorbreken toch, voor vele miljoenen worden verkocht. Ook Club Brugge is uitgebreid bezig met z'n jeugdopleiding.

Toch is het niet simpel elk jaar eigen talenten te lanceren. Sommige jongens hebben veel kwaliteiten, maar hebben wat langer nodig om te ontwikkelen. Zij worden dan ook vaak uitgeleend. Een uitleenbeurt betekent echter geen garantie op speelminuten. Denk maar aan Nikola Storm vorig seizoen bij Zulte Waregem.

"Die moeilijke overgang is iets wat ons hoofdbrekens bezorgt. Op dat vlak helpt het niet dat 1B slechts acht ploegen telt. De belangen in zo’n kleine competitie zijn telkens zo groot? Het beste laboratorium is play-off 2, daar kan je experimenteren. Het beste voor ons is dus spelers uitlenen aan die ploegen. De vraag is dan ook: hoe overbrug je de periode tussen 18 en 23?", vraagt Pascal De Maesschalck zich luidop af in Sport/Voetbalmagazine. Hij is jeugdverantwoordelijke bij Club Brugge.

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 27 mei 2022

donderdag 26 mei 2022

woensdag 25 mei 2022