Gent neemt drastische beslissing omtrent ref Boucaut

Gent neemt drastische beslissing omtrent ref Boucaut
Dinsdag 11 oktober 2016 - 15:48   I   door Redactie

AA Gent heeft besloten om scheidsrechter Alexandre Boucaut te wraken. Die kwam zwaar onder vuur na een niet-gefloten penalty voor een fout op Renato Neto. Boucaut zal zo een tijdje geen wedstrijden van Gent mogen fluiten.

“Vandaag heeft KAA Gent scheidsrechter Boucaut officieel gewraakt. Onze club begrijpt dat iedereen zich kan vergissen en dat dus ook een scheidsrechter een foutieve inschatting kan maken tijdens een wedstrijd”, klinkt het op de clubwebsite.

“Zo was er de duidelijke maar niet bestrafte overtreding op Renato Neto in de strafschopzone tijdens de wedstrijd Club Brugge – KAA Gent op 2 oktober. Nadien waren alle analisten en ex-scheidsrechters zoals de heren Verbist en Jeurissen het er over eens dat dit een strafschop was.”

“Toch bleef scheidsrechter Boucaut de dag nadien in een kranteninterview expliciet volhouden dat hij de juiste beslissing had genomen door geen strafschop te fluiten. Voor KAA Gent was hiermee de maat vol. Daarom besliste de club om scheidsrechter Boucaut te wraken.”

TAGS  I  AA Gent  I   Alexandre Boucaut

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024