Forse kritiek op RSCA na "paniekaankoop": "Devroe moet wel heel overtuigd zijn"

Forse kritiek op RSCA na
Woensdag 05 september 2018 - 09:45   I   door Redactie

Het werd een opmerkelijke transferzomer bij Anderlecht. Paars-wit betaalde zo maar even 8 miljoen euro voor verdediger Bubacarr Sanneh.

"Een waanzinnig bedrag voor een verdediger van een bescheiden club uit een tweederangscompetitie (het Deense FC Midtjylland, red.). Michael Verschueren liet bij de loting in Monaco echter verstaan dat de tweede helft bij Club Brugge ogen had doen opengaan. Mogen we dit dan als een paniekaankoop bestempelen?", aldus journalist François Colin in Sport/Voetbalmagazine.

"Sanneh is de op een na duurste inkomende transfer in het Belgisch voetbal. Alleen Nicolae Stanciu kostte een paar honderdduizend euro’s meer, maar hij moest de nieuwe draaischijf van het Astridpark worden. Het werd een complete mislukking en de Roemeen werd met fors verlies doorverkocht."

Geen meerwaarde

"Luc Devroe moet heel erg overtuigd zijn van de kwaliteiten van Sanneh. Vooral omdat de kans klein is dat hij ooit een grote meerwaarde zal opleveren. Sanneh speelde net als Omar Colley in eigen land bij Real de Banjul en ze debuteerden samen in het nationale elftal. KRC Genk betaalde twee miljoen euro voor Colley aan een Zweedse club en verpatste hem vorige maand voor 7,5 miljoen euro aan het Italiaanse Sampdoria", besluit Colin.

Poll: Heeft RSCA te veel betaald voor Sanneh?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022