Daarom faalde Rode Duivel Verstraete bij Club: "Dat is hem niet in dank afgenomen"

Daarom faalde Rode Duivel Verstraete bij Club:
Woensdag 05 september 2018 - 08:00   I   door Redactie

Birger Verstraete is Rode Duivel en dat is toch wel best opmerkelijk te noemen als je zijn parcours bekijkt. Op zijn 21ste werd hij doorgestuurd bij Club Brugge.

Gino Vynck, de stiefpapa en mental coach van Verstraete, legt uit wat er fout is gegaan bij Club. "Dat hij bij Club Brugge niet wist door te breken, ligt aan Club, maar vooral aan hemzelf. Hij had veel aan Philippe ­Clement bij de beloften, maar toen die assistent-trainer werd, kon hij er ook iets minder aandacht aan schenken. Maar hij was ook pas 17,5 jaar oud toen hij zijn eerste contract kreeg. Ineens kreeg hij te veel", vertelt Vynck in Het Nieuwsblad

"Een Mercedes terwijl hij nog maar een voorlopig rijbewijs had, geld op zijn spaarrekening, zijn gewone gsm werd plots een smartphone", vervolgt Vynck. "Ik herinner me nog wat Bart Verhaeghe hem zei toen hij een profcontract kreeg: Er is de juiste voeding, een krachthonk, een liniecoach, een mental coach: wij bieden dat aan. Gebruik het. We rekenen op jouw zelfdiscipline. Maar dat deed hij niet genoeg. In de ­fitness vond je hem niet."

"Hij trok op met de verkeerde jongens bij Club Brugge"

"Niet dat hij crapulenstreken uithaalde, maar zijn gedrag kon beter. Hij trok op met de verkeerde mannen, jongens die ik niet bij naam wil noemen en die nu niet meer bij Club Brugge spelen. Ik heb toen bij Arnar Gretarsson de tijd gekregen een vurig pleidooi te houden om Birger een tweede kans te gunnen. Waarna Gretarsson een halfuurtje bedenktijd vroeg. Wij wachtten in De Comptoir(café vlak bij het stadion, nvdr.) en kregen dan bericht van Evert Maeschalck, zijn zaakwaarnemer, dat het had geholpen. Maar tegen mannen als Odjidja en Vazquez kon hij uiteindelijk niet op."

Club Brugge verhuurde Verstraete aan Moeskroen, maar dat werd een ramp. Hij mocht er amper spelen. Vervolgens spuwde de middenvelder zijn gal. "Dat is hem bij Club toen niet in dank afgenomen. Nu ja, misschien werd er naar een reden gezocht, dat kan ook", zegt Vynck.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023