Belgisch talent verbaast iedereen en kiest voor Slovakije

Belgisch talent verbaast iedereen en kiest voor Slovakije
Woensdag 05 september 2018 - 07:42   I   door Redactie

Milan Corryn (19) een talentvol jeugdproduct van Anderlecht verliet paars-wit en tekende voor drie seizoenen bij Trencin. Waarom kiest zo'n jonge voetballer voor een avontuur in Slovakije en niet voor de Belgische subtop of Nederland?

Het is op z'n zachtst gezegd een opmerkelijke keuze. "Akkoord", zegt Corryn, "maar toch is het een zeer bewuste keuze. Ik wilde niet nóg een jaar bij de beloften spelen. Het was tijd voor volwassen voetbal."

In België werd hij gepolst door KV Kortrijk. Ook Lokeren polste via Olivier Deschacht, die hem nog kende van bij Anderlecht. "In België ­kiezen de eersteklassers doorgaans voor mannen van 28 jaar. Terwijl ik moet spelen om een stap te zetten in mijn carrière. De gemiddelde leeftijd bij Trencin is nog geen 23 jaar. Hier zal ik veel sneller een kans krijgen", stelt Corryn in Het Laatste Nieuws.

Grote poort

"Trencin heeft een goede naam. Ze speelden al Europees, er is een nieuw stadion. En deze club heeft een oog voor talent, verkoopt élk jaar goede spelers aan het buitenland. Ik hoop voetballer te worden. Om dan binnen enkele jaren door de grote poort terug te komen naar België."

TAGS  I  Anderlecht  I  Trencin

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022