"Radja Nainggolan niet meenemen blijkt een meesterzet"

Dinsdag 10 juli 2018 - 14:20   I  

Het was hét thema voor het WK: de niet-selectie van Radja Nainggolan. Nu praat eigenlijk niemand er nog over en dat bewijst misschien wel dat Roberto Martinez al die tijd gewoon gelijk had. Zelfs als België er vanavond niet in slaagt om Frankrijk te kloppen, zal zijn niet-selectie geen issue worden.

Dat merkt ook Jacques Sys op van Sport/Voetbalmagazine. Hij zag hoe de Belgen heel het land wisten te verenigen en na de wedstrijd tegen Brazilië is het tornooi eigenlijk al een succes te noemen. Dat de Rode Duivel zo een goed geheel vormen is misschien wel de grootste verdienste van Roberto Martinez.

"Het grote pluspunt van dit WK is het enorme gevoel van eenheid. Alle ego's zijn aan de kant geschoven en alle spelers denken in dezelfde richting. Eigenlijk het grote gelijk van Roberto Martínez: Radja Nainggolan niet meenemen blijkt een meesterzet."

Muziek voor de toekomst

Sys ziet ook hoe de Rode Duivels de komende jaren nog succes kunnen boeken. "Ongeacht de uitkomst van de match tegen Frankrijk, zit er muziek in voor de toekomst. We moeten nog zien wie er afhaakt van de anciens, maar de echte vedetten - Lukaku, Hazard, De Bruyne - gaan zeker nog enkele jaren door. De manier waarop Hazard en De Bruyne, twee wereldsterren, eindelijk samen functioneren schept mogelijkheden. Tel daarbij nog Courtois en Lukaku, die steeds beter wordt."

Poll: Kunnen de Rode Duivels ook nog schitteren op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Nainggolan

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022