Martinez moét iets kwijt over De Bruyne: "Het is niet fair"

Martinez moét iets kwijt over De Bruyne:
Dinsdag 10 juli 2018 - 09:46   I  

Als de Rode Duivels wereldkampioen willen worden, dan moeten ze in de halve finale wel nog voorbij Frankrijk. Met Kevin De Bruyne in dezelfde rol als tegen Brazilië? Of net niet? Roberto Martinez wilde het nog niet gezegd hebben, maar wellicht zal het wel het geval zijn.

Al is Martinez van mening dat De Bruyne evenveel krediet verdient als hij lager op het veld speelt. “De bemerkingen bij de matchen van Kevin De Bruyne vóór Brazilië vond ik niet fair. Ik vond hem tegen Panama en Tunesië als spelmaker even belangrijk", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Martinez.

"Kijk, we zijn spelmakers gewend die het tempo van de match doden, een seconde kijken tot het loopt zoals zij het willen zien. Kevin is een moderne spelmaker. Hij ziet het sneller dan waarneembaar is en zijn niveau van uitvoering is uitzonderlijk", ging de bondscoach verder.

"In die andere rol appreciëren wij hem ook"

"Als hij hoger speelt, dan is zijn spel attractiever, maar in die andere rol appreciëren wij hem ook. Kevin kan overal spelen en het hoogste niveau halen. Alleen in doel niet", besloot Martinez.

Poll: Waar zie jij De Bruyne het liefst spelen?

TAGS  I  De Bruyne  I  Martinez  I  Rode Duivels

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022