Niet iedereen gek van Martinez: "Op dat vlak moet hij mij nog overtuigen"

Niet iedereen gek van Martinez:
Dinsdag 10 juli 2018 - 07:41   I  

De Rode Duivels baanden zich met goed voetbal een weg naar de halve finales op het wereldkampioenschap. Nu wacht met Frankrijk opnieuw een niet te onderschatten tegenstander. René Vandereycken erkent dat Roberto Martinez de juiste keuzes maakte tegen Brazilië, maar tekent toch nog steeds voorbehoud aan bij onze bondscoach.

“Net zoals je een speler niet beoordeelt op basis van één prestatie, moet ook een trainer die een goed tactisch plan in elkaar steekt, bevestigen", steekt Vandereycken in Het Nieuwsblad van wal. "Die schitterende zege tegen Brazilië betekent niet dat alles in de voorbije twee jaar op tactisch vlak plots schitterend was.”

"Nog steeds voorbehoud bij communicatie van Martinez"

“Ik heb op basis van een aantal gevallen nog steeds mijn voorbehoud bij de communicatie van ­Martinez, op dat vlak moet hij mij nog overtuigen", gaat de ex-bondscoach verder. "Maar wat ik dan wel weer goed vind aan zijn communicatie, is dat hij nooit naar zijn spelers wijst als er iets minder loopt.”

Vandereycken begrijpt ook niet dat Martinez de voorbije twee jaar steevast voor dezelfde tactiek koos. “Tot voor de wedstrijd tegen Brazilië heeft de bondscoach steeds met hetzelfde systeem gespeeld. Een systeem waarvan de tekortkomingen duidelijk waren, zoals meerdere personen aangegeven hebben. Alleen werden die niet afgestraft door onze ­tegenstanders."

"Eindelijk gebruikgemaakt van tactische rijpheid van deze groep"

"Martinez besefte allicht dat die tekortkomingen door Brazilië wél afgestraft konden worden en heeft enkele belangrijke aanpassingen gedaan. Zijn plan voor de match tegen Brazilië was heel goed, de uitvoering ook. Martinez heeft - eindelijk - gebruikgemaakt van de tactische rijpheid en flexibiliteit van deze groep, waarvan heel wat spelers in verschillende landen, onder verschillende coaches en in verschillende systemen hebben gespeeld."

"Men spreekt dikwijls lovend over ploegen die in een herkenbaar systeem spelen, maar als een systeem herkenbaar is voor de supporters, dan is het ook herkenbaar voor de tegenstander. Ik vind het net positief dat je andere strategieën en veldbezettingen kunt hanteren. Het wordt nu voor Frankrijk moeilijker in te schatten hoe de Rode Duivels deze match zullen aanpakken. Dat is een extra troef.”

Poll: Ben jij helemaal overtuigd van de trainer Roberto Martinez?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Frankrijk  I  Vandereycken

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022