Commentator verontschuldigt zich bij Martinez: "Dat is nog nooit gebeurd"

Commentator verontschuldigt zich bij Martinez:
Dinsdag 03 juli 2018 - 19:31   I  

De Rode Duivels hebben het gisteren behoorlijk spannend gemaakt. De Belgen wonnen uiteindelijk met 3-2 na een late treffer van Nacer Chadli. Bij 0-2 lagen de kaarten nog helemaal anders.

En die ontgoocheling stak RTBF-commentator Rodrigo Beenkens op dat moment niet onder stoelen of banken. Hij verweet Roberto Martinez een passiviteit die op dat moment niet op haar plaats was. Hij zag Martinez helemaal niets doen, maar zijn wissels iets later hebben de wedstrijd uiteindelijk wel doen kantelen.

Na de wedstrijd reageerde Beenkens meteen via Twitter. Hij verontschuldigde zich dan ook bij de bondscoach. "Bravo Rode Duivels en bravo Roberto Martinez, die gelukkig rustig is gebleven en de juiste beslissingen heeft gemaakt. De emoties zorgen er soms voor dat we onjuiste dingen zeggen. Dat maakt het natuurlijk niet goed, dus bij deze sorry. Respect", stuurde hij nadien de wereld in.

"Ik werd even fan in plaats van commentator"

Beenkens kwam daar vandaag nog eens op terug en vertelde dat de emoties even de bovenhand namen. "De Rode Duivels konden nog nooit op een WK een 0-2 achterstand goedmaken. De 0-3 was dichterbij dan de 1-2. De Rode Duivels liepen verloren op het veld, konden de bal niet meer controleren en verstuurden heel vaak slechte passes. Ik zag de bondscoach veel te passief staan, wellicht eerder een interpretatie dan een vaststelling. Ik geef toe dat ik onbewust een fan was geworden in plaats van een commentator", aldus Beenkens volgens L'Avenir.

Poll: Mogen commentatoren zich tijdens zo'n wedstrijden laten gaan?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Beenkens  I  Martinez

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023