Martinez: "Voor België moét niets meer, we gaan nu niet plots verdedigen"

Martinez:
Dinsdag 03 juli 2018 - 16:16   I  

Eén dag na de sensationale comeback tegen Japan stond Roberto Martinez de Belgische pers in Rusland te woord. De bondscoach van de Rode Duivels was zijn positieve zelve en blikte meteen al vooruit naar het treffen met Brazilië. En wat blijkt? De Spanjaard is niet van plan om zich in te graven tegen Neymar en co.

"Ik durf te zeggen dat we maximaal klaar zijn om Brazilië te treffen", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Martinez. "Voor België moét niets meer. Let wel, deze groep wil heel graag naar de halve finale. Zeker weten."

"Maar voor de hele wereld is Brazilië favoriet. De grote favoriet", haalt de bondscoach alle druk weg bij zijn spelers. "Dat kan in ons voordeel spelen want die favorietenrol heeft ons tegen Japan misschien wel wat verlamd. Maar mijn ploeg is fysiek klaar. De mentaliteit zit heel goed, anders haal je geen 2-0 achterstand op."

"Ik heb mijn plan al. Al lang"

Martinez is overigens niet van plan om zich in te graven. "Iedereen praat nu over de tactiek, maar ik zie daar geen probleem. We zijn en blijven een offensieve ploeg. We gaan nu niet plots verdedigen. We weten echt wel wat we moeten om Brazilië te kloppen."

"Ik heb mijn plan al. Al lang. Want bij de aanvang van het toernooi was het al duidelijk dat we in de kwartfinale wellicht tegen Duitsland of Brazilië zouden uitkomen in de kwartfinale. Brazilië is de beste ploeg op dit toernooi maar we zijn niet verloren. Verre van zelfs.”

Poll: Moeten de Rode Duivels verdedigender spelen tegen Brazilië?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Brazilië

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024