"Door de koppigheid van Martinez vegen de Brazilianen de vloer aan met ons"

Dinsdag 03 juli 2018 - 07:07   I   door Redactie

België won van Japan, maar het was echt met de hakken over de sloot. Vrijdag zal het tegen Brazilië toch echt helemaal anders moeten. Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, waarschuwt voor de match tegen de Brazilianen.

"Zijn de ­Rode Duivels er klaar voor? Neen", aldus Vandewalle. "Bondscoach Roberto Martinez moet veel in vraag stellen. In de eerste plaats zijn systeem. Bijna harakiri tegen Japan. Tegen Brazilië maak je je op die manier belachelijk. De bondscoach maakte het een beetje goed: hij had met Fellaini en Chadli wel twee gouden wissels in petto."

"De gouden generatie was klaar om afgeschoten te worden", vervolgt Vandewalle. "De koppigheid van Roberto Martinez met zijn 3-4-3-systeem dat met deze spelers op dit niveau zelfmoord is. Tegen Brazilië kan dit niet. Sambavoetballers als Neymar zijn twee keer zo goed als de Japanners. De Brazilianen vegen dan de vloer aan met de Rode Duivels. De Japanners deden het al bijna."

Wake-upcall

"Martinez moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen. Zijn team stond op de rand van de uitschakeling. Het probleem op de flanken werd zelfs door Japan genadeloos blootgelegd. Een wake-upcall, señor Martinez. In de rug van Meunier en Carrasco ligt te veel ruimte. Het zijn niet eens verdedigers. Met een flauwe Kompany en een weifelende Vertonghen was het dan nog helemaal (bijna) een catastrofe."

Poll: Heeft Vandewalle gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Vandewalle

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024