Weer kritiek op Martinez: "We gaan in de problemen komen tegen Japan"

Weer kritiek op Martinez:
Maandag 02 juli 2018 - 08:47   I   door Redactie

René Vandereycken zet grote vraagtekens bij het 3-4-3-systeem van Roberto Martinez. De voormalige bondscoach zou de Rode Duivels vanavond tegen Japan liever met vier verdedigers zien spelen, omdat hij Japan met één diepe spits verwacht.

"De kans is groot dat de Japanners tegen België met één spits zullen spelen, maar uit de interviews valt af te leiden dat bondscoach Martinez sowieso lijkt vast te houden aan zijn defensie met drie centrale verdedigers", laat Vandereycken optekenen in Het Nieuwsblad.

“Ik blijf erbij: tegen één spits kom je dan een mannetje tekort op het middenveld, zeker als de drie centrale verdedigers achterin blijven staan", benadrukt de voormalige international. "In de hele WK-campagne, voorbereiding inbegrepen, hebben we één keer een variatie in de veldbezetting gezien: het laatste kwartier tegen Panama na de wissel Dembélé-Carrasco. Ik kan me moeilijk voorstellen dat je tien wedstrijden, tegen uiteenlopende tegenstanders die je tot in de puntjes ontleedt, telkens met drie centrale verdedigers benadert.”

“Ik vraag me af in welke mate een buitenlandse bondscoach de voetbalcultuur van een land ten volle kent en beheerst. En of Martinez aan dit systeem vasthoudt omwille van zijn eigen voetbalachtergrond.”

Poll: Heeft Vandereycken gelijk?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Vandereycken

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024