Hazard heeft duidelijke mening over miljoenentransfer van Carrasco

Hazard heeft duidelijke mening over miljoenentransfer van Carrasco
Dinsdag 06 maart 2018 - 10:29   I  

Yannick Carrasco ruilde Atlético Madrid in voor een avontuur in China. De Rode Duivel staat er sinds kort onder contract bij promovendus Dalian Yifang. Heel wat mensen begrijpen de keuze van de 24-jarige Carrasco niet, en ook Eden Hazard is verrast.

"Een beetje bizar", zo noemt Eden Hazard de overgang van Carrasco naar Chinese Dalian Yifang in Het Nieuwsblad. “Ik kan niet in het hoofd van Yannick kijken. Zijn keuze voor China is een beetje bizar, maar hij zal er zijn redenen voor hebben", benadrukt de kapitein van de Rode Duivels.

Volgens Hazard heeft de keuze van Carrasco alles te maken met het feit dat hij bij Atlético Madrid weinig aan spelen toekwam. "Ik denk dat hij wilde vertrekken bij Atlético en misschien maar één oplossing had. Je kan het ook zo bekijken: als hij bij ­Atlético was gebleven, had hij misschien niet meer gespeeld. Nu gaat hij op zijn minst spelen. Het is beter te spelen in China dan niet te spelen in Spanje.”

Niveau

Ondanks het niveauverschil, denkt Hazard dat de overstap van Carrasco weinig invloed zal hebben op de kwaliteiten van de flankspeler. “We kennen Yannicks niveau in de nationale ploeg. Het WK komt er al aan over drie maanden en op drie maanden zal Yannick zijn niveau niet verloren hebben”, maakt Hazard zich sterk.

“Bij Axel was het ook zo. Bij de nationale ploeg heeft hij de kans op hoog niveau te trainen en is hij altijd top, altijd honderd procent. Ik maak me geen zorgen in Yannick. Iedereen kent zijn kwaliteiten."

Poll: Begrijp jij de keuze van Carrasco?

TAGS  I  Hazard  I   Carrasco  I   Rode Duivels  I   Dalian Yifang  I   Chelsea  I   Atlético

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024