Gedesillusioneerde Hein Vanhaezebrouck wijst plots naar Club: “Onbegrijpelijk!”

Gedesillusioneerde Hein Vanhaezebrouck wijst plots naar Club: “Onbegrijpelijk!”
Donderdag 24 augustus 2023 - 16:00   I   door Redactie

Donderdagavond spelen zowel Club Brugge als AA Gent de heenwedstrijd in de play-offs van de Conference League. Als ze het tweeluik winnen stoten ze door naar de poulefase.

Blauw-zwart speelt eerst op verplaatsing in Spanje, tegen Osasuna. Normaal ging ook AA Gent de heenwedstrijd tegen APOEL Nicosia op verplaatsing afwerken, maar dat moest om een bijzondere reden aangepast worden. Vanhaezebrouck liet via de clubkanalen weten dat hij diep teleurgesteld is.

“Ik vind dit echt wel ontgoochelend, we weten hoe moeilijk het is in die play-offs. De reden waarom we nu moeten omdraaien is omdat de federale politie niet wil dat er zowel in Brugge áls in Gent op hetzelfde moment thuis wordt gespeeld”, wijst hij naar blauw-zwart en vooral de politie.

“Ik vind dit heel spijtig want de federale politie kan dat inroepen als het binnen de 50 km is en de afstand met het stadion van Club Brugge is… 48 km! Hadden ze ons stadion aan de andere kant van Gent gebouwd, dan mochten we volgende week wel thuis spelen”, merkt Hein op.

Nadeel

De heenwedstrijd thuis af moeten werken is natuurlijk écht wel een nadeel: “We moeten aanvaarden dat de matchen worden omgedraaid, uiteraard zijn de Cyprioten zeer tevreden daarmee. Ook omdat het daar naar verlengingen kan gaan.”

Vooral met het oog op de één ding snap hij de beslissing écht niet: "Er worden matchen uitgesteld omdat iedereen weet hoe belangrijk de coëfficiëntenpunten zijn voor de Belgische clubs. En dan stoot je op zoiets waar je niks tegen in kan brengen. Zelfs binnen de voetbalbond vinden ze het onbegrijpelijk."

Poll: Vind je dat Vanhaezebrouck gelijk heeft?

TAGS  I  AA Gent  I  APOEL Nicosia  I  Club Brugge  I  Osasuna

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024