Trainer van Belgische topclub zéér hard aangepakt: “Hij is gewoon géén coach!”

Trainer van Belgische topclub zéér hard aangepakt: “Hij is gewoon géén coach!”
Woensdag 23 augustus 2023 - 21:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League zijn er heel wat trainers die mooie dingen laten zien. Hein Vanhaezebrouck is er daar bij AA Gent zonder twijfel één van.

Van oktober 2017 tot december 2018 was hij aan de slag als T1 van Anderlecht. In die periode kreeg hij het in een bekerwedstrijd aan de stok met Ricardo Sa Pinto, toenmalig trainer van Standard. Sa Pinto ging tijdens de bewuste bekermatch theatraal neer nadat hij geraakt werd door een bekertje.

Vanhaezebrouck vond dat niet kunnen en had geen genade voor zijn opponent. Hij liet zich helemaal gaan: “Voor mij is Sa Pinto geen collega meer. Hij komt naar de Belgische competitie en gooit hier alles overhoop... ” Die uitspraken kwamen dan weer hard aan bij de Portugese coach…

De toenmalige Standard-trainer noemde Vanhaezebrouck een 'racist' en ‘de slechtste coach in de geschiedenis van de Clasico’. Vijf jaar na de feiten is Sa Pinto - nu de trainer van APOEL Nicosia - die gebeurtenis nog niet vergeten…

Geen coach

AA Gent neemt het donderdag op tegen APOEL en in aanloop naar die match stond Sa Pinto de pers te woord: “Vanhaezebrouck heeft toen iets gezegd dat ver voorbij emotionele conflicten in de wedstrijd gaat. Ik zal zijn hand niet schudden. Hij is voor mij gewoon geen coach!”

“Ik wens niemand iets slecht toe, maar híj is iemand die me onverschillig laat”, aldus Sa Pinto. Een aantal uren voor de Portugees had ook Vanhaezebrouck het even over het onderwerp : “Ik zal beleefd zijn en hem de hand schudden, verder wil ik daar niet op terugkomen."

Poll: Zal AA Gent donderdag winnen tegen APOEL Nicosia?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Standard  I  APOEL Nicosia

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024